Un partid mic de opozitie din Georgia a anuntat luni ca lanseaza procedura de destituire a presedintelui Mihail Saakasvili, criticat pentru modul in care a gestionat conflictul din luna august cu Rusia si acuzat ca a fraudat alegerile din luna mai, relateaza AFP.

"Grupul de deputati laburisti (...) pune in aplicare dreptul sau national si constitutional si lanseaza procedura oficiala de destituire a presedintelui Saakasvili", a declarat liderul Partidului Laburist, Salva Natelasvili.

Formatiunea de opozitie nu dispune decat de sase fotolii in Parlament, iar motiunea lor trebuie sa primeasca sustinerea unei treimi din totalul de 150 de deputati pentru a fi transmisa Curtii Supreme si Curtii Constitutionale.

Aceasta procedura are putine sanse de a avea vreun rezultat, deoarece partidul seful statului are 120 de reprezentanti in Parlament, adica peste cele doua treimi necesare pentru blocarea procedurii.

Saakasvili este din ce in ce mai criticat insa pentru modul in care a gestionat conflictul din luna august cu Rusia. Opozitia ii reproseaza si tendintele autoritariste si il acuza ca a fraudat alegerile legislative din luna mai. Criticii i-au cerut in repetate randuri demisia, dar laburistii sunt primii care cer destituirea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.