Sute de persoane au fost ucise in raidurile israeliene indreptate impotriva tintelor Hamas. Israelul analizeaza posibilitatea de a interveni terestru in Fasia Gaza impotriva Hamas, iar intre timp atentioneaza Hezbollahul libanez sa nu intervina in conflict.

Avioanele israeliene au continuat si ieri, pentru a doua zi consecutiv, sa lanseze atacuri coordonate asupra unor tinte Hamas din Gaza, considerate de analisti drept cele mai devastatoare din istoria regiunii.

In operatiunea numita „plumbul intarit“ au decedat, conform surselor palestiniene, peste 280 de persoane, iar 700 au fost ranite. Pana ieri dupa-amiaza, peste 210 tinte Hamas au fost atacate de flota aeriana israeliana.

Israelul a inceput atacurile inca de sambata, iar tintele principale au fost bazele Hamas. Problema este insa ca acestea se afla, in marea lor majoritate, in zone dens populate.

Astfel, in ciuda „loviturilor chirurgicale“, numarul victimelor din randul populatiei civile este foarte mare. Cairo acuza insa Hamasul ca nu permite ranitilor sa fie transportati in Egipt pentru a primi ingrijiri.

Cea mai neagra zi

Numarul extrem de mare de victime, inregistrate inca din prima zi a atacurilor, reprezinta cea mai neagra zi din istoria regiunii, de cand Israelul a ocupat aceste teritorii, in 1967.

Oficialii palestinieni admit ca majoritatea victimelor faceau parte din Hamas, insa au existat si numeroase cazuri in care printre victime s-au numarat femei si copii. Pe langa acestia, cel putin 700 de persoane au fost ranite in momentul in care rachetele israeliene au lovit bazele Hamas.

In tabara israeliana, o persoana a fost ucisa in orasul Netivot, aflat la aproximativ 20 de kilometri est de Gaza. Aceasta a fost ucisa de o racheta lansata de militantii Hamas, din Fasia Gaza, peste granita cu Israelul.

Presa israeliana era ieri ingrijorata de faptul ca mai multe rachete palestiniene, de tipul Qassam, au atins Ashdod, cel mai mare oras israelian din sudul tarii, aflat la 38 de kilometri de granita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.