Razboiul impotriva terorismului va continua "mult timp dupa presedintia mea", a declarat miercuri presedintele american George W. Bush, care a comparat acest razboi cu cel impotriva comunismului, intr-un discurs sustinut la Carlisle pe tema securitatii interne, relateaza AFP.
"Ca si lupta impotriva comunismului in timpul Razboiului Rece, lupta impotriva terorismului va fi conflictul unei generatii", a spus el, adaugand ca va continua mult timp dupa presedintia sa, potrivit NewsIn.

Pentru a face fata acestui conflict, presedintele Bush a dat asigurari ca administratia sa, care isi va incheia mandatul peste o luna, "va lasa in urma institutiile si instrumentele de care tara are nevoie pentru a conduce in lupta lunga ce se anunta". La 20 ianuarie, presedintele ales Barack Obama va fi investit in functie.

Bush a dat asigurari ca lasa in urma lui o "retea de aparare performanta". "Autoritatile federale, statele si fortele de politie locale colaboreaza mai mult ca inainte", a precizat el.

Facand bilantul activitatii impotriva terorismului de la atentatele din 11 septembrie 2001 pana acum, George W. Bush a insistat asupra succeselor obtinute. "In intreaga lume vanam teroristi si le blocam sursele de finantare", a spus el. "Alaturi de aliatii nostri am ucis si capturat sute de cadre sau elemente operationale ale al-Qaida, inclusiv pe cel care a planificat atentatele de la 11 septembrie, Khaled Cheikh Mohammed", a declarat Bush.

Bush a justificat din nou razboiul din Irak declansat de americani in 2003. "Dupa 11 septembrie, am reexaminat pericolul reprezentat de Irak, o tara care combina sustinerea acordata terorismului, fabricarea si utilizarea armelor de distrugere in masa si agresiunile impotriva vecinilor", a declarat Bush.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.