"Cincisprezece ambasade au primit plicuri continand un praf alb. Au existat unele teste initiale si toate s-au dovedit negative", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat Robert Wood.

FBI a anuntat intr-un comunicat ca scrisorile catre ambasade si plicuri similare trimise la birourile a peste 40 de guvernatori din Statele Unite incepand din 8 decembrie au fost expediate toate din Texas.

Scrisorile au fost primite la ambasadele americane de la Berlin, Berna, Bruxelles, Bucuresti, Copenhaga, Dublin, Haga, Luxemburg, Madrid, Oslo, Paris, Riga, Roma, Stockholm si Tallinn, a spus Wood.

Departamentul de Stat nu a primit inca rezultatele testelor pe praful primit la ambasada din capitala Olandei, dar testele de la toate celelelalte ambasade au dovedit ca plicurile nu contineau substante chimice sau produsi biologici periculosi.

In octombrie, mai multe scrisori, unele continand un praf alb suspect, au fost trimise birourilor bancii Chase si altor doua institutii financiare din mai multe state si la redactia cotidianului New York Times. Scrisorile trimise institutiilor financiare erau amenintatoare, potrivit FBI. "Este vremea sa platiti", suna amenintarea.

Statele Unite sunt in alerta din cauza scrisorilor de acest gen din 2001, cand plicuri cu antrax au fost trimise unor redactii de presa si congresmeni, provocand moartea a cinci persoane.