Eurodeputatii au respins miercuri un proiect de lege inaintat de statele Uniunii Europene, ce autorizeaza mentinerea, in anumite conditii, a unei saptamani de lucru de 48 de ore, relateaza AFP.

La cea de-a doua lectura a documentului, eurodeputatii le-au cerut reprezentantilor celor 27 de tari ale Uniunii Europene (UE) sa revizuiasca documentul, finalizat in iunie, dupa aproape 3 ani de impas.
Presedintia franceza a UE a avertizat ca acesta este cel mai bun compromis posibil, "avand in vedere starea fortei de munca din Europa", potrivit NewsIn.

Proiectul prevede ca durata maxima a saptamanii de lucru se poate extinde la 60-65 de ore, intr-un interval de sapte zile, pentru angajatii care accepta, individual, sa faca exceptie de la norma stabilita, de 48 de ore.

Exceptiile de la saptamana de lucru normala, de 48 de ore, sunt supuse unei reglementari stricte in cadrul actualei legislatii.

Tarile europene au fost de acord si sa revizuiasca numarul orelor de garda in diverse profesii, in special in domeniul medical. Revizuirea introduce pentru prima data conceptul de "perioade inactive de garda", ce ar putea sa nu fie calculate ca ore de lucru.

Noul concept a fost respins de numerosi deputati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.