Sase ambasade SUA din Europa, inclusiv cea din Bucuresti, au primit marti plicuri continand un praf suspect de culoare alba, dar pana in prezent toate testele pentru substante periculoase au iesit negative, relateaza pe blogul sau de pe site-ul ABC News ziaristul Kirit Radia.

Ambasadele SUA din Berlin, Bucuresti, Berna, Bruxelles, Copenhaga si Dublin au primit fiecare cel putin un plic, ceea ce a determinat autoritatile sa ia masuri de precautie, in cazul in care praful s-ar fi dovedit periculos, sustine ziaristul, care citeaza Departamentul de Stat ca sursa a acestei stiri.

Potrivit lui Gordon Duguid, purtator de cuvant la Departamentul de Stat, testele initiale de la Bucuresti s-au dovedit negative. La fel, unul dintre cele trei plicuri trimise la ambasada din Berlin nu pune niciun pericol, iar celelalte doua sunt inca in teste, potrivit oficialului de la Departamentul de Stat.

Praful este testat local, iar esantioanele sunt trimise si catre laboratoare din Statele Unite pentru examene suplimentare.

Ambasada SUA de la Bucuresti a anuntat marti dupa-amiaza ca a primit un plic suspect ce continea un praf alb de origine necunoscuta. Angajatii ambasadei au urmat procedurile standard aplicate in asemenea cazuri, dar sediul nu a fost evacuat, doar accesul publicului fiind restrictionat temporar, preciza un comunicat. Ulterior ambasada a fost redeschisa publicului. In comunicat, ambasada mai spune ca "apreciaza reactia prompta a autoritatilor romane in acest caz".

Brigada Antitero a SRI a intervenit marti la Ambasada SUA la Bucuresti, dupa ce angajatii acesteia au alertat autoritatile ca au primit un plic suspect ce continea un praf alb de origine necunoscuta, a declarat pentru NewsIn seful biroului de presa al SRI, Sorin Sava. "Luptatorii antitero au ajuns prompt la fata locului si au expertizat plicul din punct de vedere pirotehnic", a spus reprezentantul SRI, care a adaugat ca in urma verificarilor nu s-a descoperit nimic suspect. Potrivit lui Sorin Sava, plicul ce continea praful alb a fost ulterior conservat, urmand sa fie trimis structurilor specializate pentru analiza biologica.

Oficialii americani nu au putut conchide deocamdata daca exista o legatura intre plicurile trimise celor sase ambasade europene, dar incidentul este similar cu unul de saptamana trecuta, cand cel putin 39 de guvernatori americani au primit plicuri cu o substanta sub forma de praf de culoare alba.

"Praful alb din fiecare plic a fost scanat si testele au dat rezultate negative", declara vineri purtatorul de cuvant al FBI, Richard Kolko, referindu-se la scrisorile trimise guvernatorilor.

La fel ca plicurile trimise guvernatorilor, cel putin una dintre scrisori trimisa la Berlin are stampila postala din Texas, unde autoritatile si-au concentrat cautarea celui sau celor responsabili pentru gluma proasta, sustine ziaristul de la ABC News.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.