Jurnalistii agentiei Associated Press protesteaza, refuzand sa mai semneze articolele, impotriva masurilor de austeritate impuse de patronat, a anuntat sindicatul News Media Guild (NMG).

Masurile de austeritate impuse de patronat presupun, in principal, inghetarea salariilor timp de un an, pe fondul crizei economice internationale, relateaza NewsIn.

"Salariatii inteleg ca jurnalismul de calitate al Associated Press implica atragerea si mentinerea angajatilor buni si ca mentinerea salariilor este una dintre conditiile unui viitor de succes al agentiei", a subliniat presedintele NMG, Tony Winton.

Sindicatul NMG, care reprezinta 1.400 de salariati, a anuntat ca jurnalistii nu vor mai semna articolele, contrar practicii de pana acum. De asemenea, unii angajati ai agentiei refuza sa mai foloseasca la serviciu autoturismele si echipamentele personale.

Protestul a inceput duminica si va lua sfarsit in timpul acestei saptamani.

Associated Press a mai avut probleme in ultimele luni, atunci cand a decis cresterea tarifelor, ceea ce a dus la un protest al clientilor agentiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.