Presedintele ales Barack Obama isi reuneste luni echipa insarcinata cu securitatea nationala, in prezenta celor mai inalti oficiali din diplomatie si armata din viitoarea sa administratie, a anuntat echipa de tranzitie, citata de NewsIn

Vicepresedintele ales Joe Biden si viitorii secretari de stat (Hillary Clinton), al apararii (Robert Gates) si de justitie (Erich Holder) se vor numara printre participanti, a anuntat echipa lui Obama, intr-un comunicat.

Vor fi prezenti si viitorul secretar pentru securitate interna, Janet Napolitano, seful Statului Major Interarme, amiralul Michael Mullen, directorul serviciilor de informatii Mike McConnell, viitorul consilier pentru securitate nationala Jim Jones si viitoarea ambasadoare a Statelor Unite la ONU, Susan Rice.
Reuniunea va avea loc inainte de conferinta de presa consacrata energiei, prevazuta pentru ora Romaniei 00.00 (22.00 GMT), a anuntat echipa de tranzitie.

Barack Obama va anunta luni numele viitorului secretar pentru energie. Potrivit presei americane, presedintele ales a ales il va desemna pe laureatul premiului Nobel pentru fizica, Steven Chu, pentru aceasta functie. Chu este un sustinator vehement al utilizarii surselor regenerabile de energie si al celor alternative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.