Atena se pregateste astazi pentru noi manifestatii ale liceenilor, in a zecea zi de proteste declansate de uciderea unui adolescent de catre un politist, relateaza AFP

La Atena, singurul incident semnalat de politie pe timpul noptii a fost lansarea unui cocteil Molotov asupra unui magazin cu produse IT din cartierul Exarhia, unde a inceput seria de incidente violente.

La Volos, in centrul tarii, importante pagubele materiale au fost provocate duminica seara de grupuri de tineri asupra a sapte sucursale de banci si magazine, la incheierea unei manifestatii a liceenilor, potrivit unei surse din politie.

Astazi dimineata, politia din capitala elena era in continuare puternic mobilizata, existand riscul producerii unor incidente cu ocazia audierii la Palatul de Justitie a mai multor persoane arestate in noaptea de sambata spre duminica.

In total, 86 de persoane erau arestate duminica la pranz.

Organizatorii manifestatiilor liceenilor au cerut, pentru luni la pranz, organizarea unui protest in fata sediului politiei din Atena, in centrul orasului. Inainte, mai multe grupuri de liceeni urmeaza sa blocheze circulatia din jurul Ministerului Educatiei si al Apararii.

Potrivit statisticilor furnizate vineri de Ministerul Educatiei, circa 100 de scoli erau ocupate in tara, iar elevii au boicotat cursurile in alte 30 de scoli.

Pentru luni seara este programata o manifestatie a studentilor in centrul Atenei, dar si un mars de solidaritate fata de persoanele arestate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.