Aproape un milion de case erau private de electricitate sambata in nord-estul Statelor Unite, dupa ce ploile si poleiul au determinat statele Massachusetts, New Hampshire si o parte din Maine sa decreteze stare de urgenta, relateaza NewsIn

"Tot nord-estul Statelor Unite este afectat", a declarat Jeff Tilghman de la compania regionala de electricitate Northeast Utilities. "Ploaia si gheata sunt la originea problemelor. Gheata pune probleme pentru ca provoaca ruperea crengilor, care cad peste liniile electrice", a explicat el.

Potrivit autoritatilor, regiunea nu a mai fost afectata in asemenea masura de polei in ultimul deceniu.
Vineri, in statul Maine, toate institutiile publice au ramas inchise din cauza vremii si 172.000 de locuinte erau private de electricitate sambata seara, a declarat un purtator de cuvant.

In New Hampshire, guvernatorul John Lynch a declarat stare de urgenta, in timp ce la 22.00, ora Romaniei, 307.000 case erau lipsite de electricitate. "Pentru ca se prognozeaza in continuare ploaie si temperaturi in scadere, recomand tuturor cetatenilor din New Hampshire prudenta si sa urmareasca sfaturile autoritatilor", declarat guvernatorul intr-un comunicat.

Guvernatorul de Massachusetts, Deval Patrick, a declarat si el stare de urgenta. "In acest moment, 350.000 de case sunt lipsite de electricitate in Massachusetts, in zonele afectate mai mult de furtuna", a declarat guvernatorul intr-o conferinta de presa. Circa 500 de membri ai Garzii Nationale au fost mobilizati in acest stat, a spus el.

"Presedintele a ordonat un ajutor federal pentru a face fata conditiilor provocate de furtuna", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Dana Perino.

In statul New York, mii de persoane erau de asemenea private de curent, potrivit filialei locale biroului pentru situatii de urgenta. In nordul statului, aproape 300.000 erau private de electricitate, potrivit guvernatorului David Paterson, care a adaugat ca situatia nu va reveni la normal decat peste cateva zile.
In Connecticut, 16.700 de locuinte au ramas fara curent, dar numarul lor a fost redus la 6.500.

Cotidianul Boston Globe a estimat la aproape un milion numarul locuintelor private de electricitate in New England, din cauza furtunii care a afectat regiunea, provocand in unele zone polei cu o grosime de 2,5 centimetri. Mii de case au ramas curent si in nordul Ohio (nord) si mai multe zone ale Pennsylvaniei (est).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.