Fostul vicepresedinte american Al Gore a declarat vineri, la Poznan, ca se poate ajunge la un acord mondial asupra climei la Copenhaga intr-un an, reluand sloganul de campanie al lui Barack Obama, "Yes, we can!", relateaza AFP.
"Yes, we can!", a exclamat laureatul premiului Nobel pentru pace pe 2007 in fata miilor de delegati stransi in sala de conferinte, cu ocazia reuniunii ONU pe tema schimbarii climatice.

"Chiar daca progresele par a fi dureros de lente, cred ca motivele pentru a spera si a fi optimisti sunt mai importante decat motivele ce ne fac sa ne indoim si ne descurajeaza", a spus Gore.

Fostul vicepresedinte nu a facut niciun comentariu cu privire la acordul obtinut de Bruxelles pe planul european privitor la clima, anuntat la cateva minute de la inceperea discursului sau.

"S-a ajuns la un acord pe tema schimbarii climatice", a declarat un diplomat european, la Bruxelles, citat de Reuters. Unul dintre principalii negociatori a confirmat pentru AFP obtinerea acordului.

Noua tari din Europa de Est erau vazute, in stadiul final al negocierilor, ca principalele elemente de blocare a pachetului de masuri pe tema luptei impotriva incalzirii climatice.

Planul repartizeaza intre tarile membre si detaliaza pentru fiecare sector economic eforturile necesare pentru a reduce, in ansamblu, emisiile de dioxid de carbon ale Uniunii cu 20% fata de 2020.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.