De mai multe zile, autoritatile italiene se confrunta cu vremea deosebit de capricioasa care a ingropat nordul Italiei in zapada, in timp ce in celelalte regiuni inundatiile depsesc cote record.

La Roma, unde deja inundatiile au facut o victima, a fost lansat, in cursul noptii trecute un plan de urgenta, pentru ca raul Tevere va depasi la ora pranzului, cotele maxime. Autoritatile au in vedere chiar si evacuarea locuitorilor din nordul Romei.

In Venezia, Marea Adriatica a navalit in laguna si a ridicat nivelul apei cu peste 1,5 metri, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani. Cea mai grava "Aqua alta" s-a inregistrat in 1966, cand peste 5000 de persoane au ramas fara locuinte, dupa ce apa ajunsa pana la aproape 2 metri a lovit orasul.

In regiunea Toscana, de asemenea, autoritatile cer declararea starii de urgenta, in timp ce in nordul Italiei, stratul de zapada atinge cote record.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.