"Patrula se afla intr-un vehicul blindat, identificat clar cu literele OSCE (...) Doi barbati neidentificati, imbracati in haine de camuflaj, au iesit dintre copaci si au deschis focul", a declarat seful misiunii OSCE in Georgia, Terhi Hakala.

Observatorii neinarmati patrulau in apropiere de satul Hviti, la grantia administrativa dintre regiunea separatista Osetia de Sud si restul Georgiei.

Ministerul georgian de Interne a anuntat ca separatistii oseti au fost cei care au tras, in timp ce autoritatile de la Thinvali au negat orice implicare. "Tirurile au provenit de la un punct de control oset, in conditiile in care patrula se afla pe teritoriu georgian, unde are dreptul sa paturleze", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili.

"Incidentul nu a avut nicio legatura cu partea oseta", a replicat ministrul adjunct al apararii de la Thinvali, Ibrahim Gaseiev, pe site-ul autoritatilor separatiste.

OSCE dispune de 28 de observatori neinarmati pe teren, in cadrul unei misiuni de supraveghere a aplicarii prevederilor acordului pentru incetarea focului semnat dupa conflictul ruso-georgian din luna august.

Tensiunile sunt in continuare puternice in Osetia de Sud si in Abhazia, cealalta regiune separatista georgiana, la patru luni dupa conflict. Explozii si tiruri de arma se aud regulat in apropierea celor doua teritorii.