Ziarul guvernamental nord-coreean "Mindju Cioson" a anuntat ca Phenianul nu exclude posibilitatea unei lovituri nucleare preventive asupra SUA, in cazul in care se va simti amenintat. "America trebuie sa inteleaga, arata cotidianul citat, ca nu este singura tara care are dreptul sa execute lovituri nucleare preventive".

Mesajul transmis de autoritatile comuniste prin intermediul presei survine in contextul adevaratului razboi propagandistic dintre Washington si Phenian. Cu putin timp in urma, Pentagonul a anuntat ca a obtinut informatii potrivit carora in Coreea de Nord au loc lucrari de amenajare a unui poligon nuclear subteran. Drept raspuns, presa nord-coreeana a publicat un presupus scenariu de razboi american, provenit de la Pentagon, sub numele de cod "Planul 8022-02", in care se evoca posibilitatea executarii unei lovituri nucleare preventive asupra Coreii de Nord, ca masura de prevenire a unui conflict.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.