Hillary Clinton a vizitat luni Departamentul de Stat, pentru prima oara de la nominalizarea sa la conducerea acestuia, de catre presedintele ales Barack Obama, iar ulterior a luat cina cu actuala sefa a diplomatiei, Condoleezza Rice, informeaza AFP si Reuters.

Clinton a avut reuniuni de informare cu privire la atributiile ce ii vor reveni, ulterior fiind asteptata sa ia masa cu Rice, careia ii va urma in ianuarie in functia de secretar de stat, in apartamentul acesteia din imobilul Watergate, la Washington, informeaza AFP.

"Hillary a vizitat birourile echipei de tranzitie si a participat la cateva briefinguri", a declarat un oficial din Departamentul de Stat, precizand ca democrata nu s-a intalnit cu Rice in cursul acestei vizite.

Departamentul de Stat a detasat 24 de persoane pentru a lucra cu norma intreaga cu echipa de tranzitie a lui Barack Obama, care isi va prelua functia de presedinte in 20 ianuarie.

"Hillary Clinton este o persoana inteligenta si va face treaba buna" la conducerea diplomatiei americane, iar presedintele ales a facut "o alegere foarte buna" desemnand-o, a declarat Rice duminica la postul de televiziune ABC. "Are lucrul cel mai important pentru a fi secretar de stat: isi iubeste tara. Si vrea sa ii reprezinte valorile. Stiu ca o va face", a spus Rice.

Daca va fi confirmata de Senat, Clinton va fi a treia femeie in functia de secretar de stat, dupa Rice si Madeleine Albright, care a fost numita de sotul lui Hillary Clinton, fostul presedinte Bill Clinton, in anii '90.

Susan Rice, propusa de Obama pentru functia de ambasador al Statelor Unite la ONU, a vizitat si ea Departamentul de Stat luni si s-a intalnit cu echipa de tranzitie, potrivit Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.