Talibanii au incendiat luni circa 100 de vehicule ale NATO, printre care 50 de camioane ce serveau la aprovizionarea trupelor din Afganistan, a anuntat politia pakistaneza, la o zi de la un atac similar in regiune, relateaza NewsIn

Violentele intervin in conditiile in care un lider taliban pakistanez a avertizat la sfarsitul lunii noiembrie ca atacurile impotriva fortelor NATO si impotriva celor sub comandament american in Afganistan se vor intensifica si insurgentii vor incerca sa blocheze aprovizionarea acestor trupe.

In apropiere de Peshawar, "rebelii au dat foc la 50 de camioane ce urmau sa aprovizioneze trupele NATO", a anuntat Anwar Zeb, un ofiter al polisiei. Potrivit unui gardian, 200 de persoane inarmate au comis atacul luni la primele ore ale diminetii.

"Este acelasi gen de atac ca cel comis in noaptea precedenta", a spus Zeb, precizand ca "la sosirea politiei, atacatorii au fugit".

In total, circa 100 de vehicule au fost incendiate, printre care masini de teren si camioane, potrivit politiei, care a precizat ca circa 40 de vehicule au scapat totusi de flacari, gratie interventiei rapide a pompierilor.
Sambata noaptea, circa 200 de militanti care strigau "Allah-o-Akbar" (Allah este mare) si "Jos cu America" au incercuit un terminal NATO din apropiere de orasul Peshawar, nord-vestul tarii, si au dezarmat paznicii, inainte de a incendia camioanele. Ei au tras cu rachete si au aruncat grenade. Unul dintre paznici a fost ucis, a declarat Abdul Qadir Qamar, un inalt oficial din politie. Potrivit acestuia, camioanele erau incarcate cu provizii pentru militarii NATO din Afganistan.

In urma cu o saptamana, talibanii au incendiat la Peshawar circa zece camioane care aveau provizii destinate trupelor NATO din Afganistan si au ucis doua persoane.

Drumul de la Peshawar, catre orasul de granita Torkham, prin stramtoarea Khyber, este cea mai importanta ruta de aprovizionare pentru fortele NATO si americane care se lupta cu insurgentii talibani in Afganistan.

Comandantul armatei pakistaneze, generalul Ashfaq Kayani, primit de omologii sai din NATO la Bruxelles, a promis la 19 noiembrie sa protejeze aprovizionarea trupelor internationale din Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.