Un important comandant al Lashkar-e-Taiba, gruparea islamista pakistaneza acuzata de India ca a comis atentatele din Bombay, figureaza printre cele 15 persoane arestate de duminica in Pakistan, au anuntat luni fortele de securitate, relateaza NewsIn

"Zaki-ur-Rehman Lakhvi, un comandant pentru operatiunile militare din Lashkar-e-Taiba, este acum in spatele gratiilor", a asigurat un oficial al serviciilor pakistaneze de securitate.

Aceasta informatie a fost confirmata de un alt oficial.
"Fortele de securitate au lansat ieri (duminica -n.red.) seara un raid intr-o tabara a fundatiei Jamaat-ud-Dawa", considerata aripa politica a Lashkar-e-Taiba, a explicat un responsabil din serviciile de securitate.

Un inalt oficial din serviciile pakistaneze de informatii anuntase anterior aceasta operatiune desfasurata intr-o suburbie a Muzaffarabad, capitala Kashmirului pakistanez, dar a vorbit de arestarea a numai trei persoane.

Cotidianul britanic Times afirma in editia electronica ca un barbat arestat pentru ca ar fi furnizat o cartela de telefon mobil folosita de unul dintre autorii atentatelor de la Bombay ar fi agent sub acoperire al politiei indiene.

Politia din Kashmirul indian a cerut duminica eliberarea unuia dintre agentii sai sub acoperire, arestat la New Delhi pentru furnizarea cartelei SIM. Mukhtar Ahmed, in varsta de 35 de ani, originar din Kashmirul indian, a fost arestat vineri, ca si Tauseef Rehman, in varsta de 26 de ani, arestat la Calcutta. Rehman ar fi cumparat cartelele pe numele unei rude decedat, vanzandu-le apoi lui Ahmed, de la care au ajuns la teroristi. Nu exista dovezi ca cei doi stiau despre intentiile cumparatorilor cartelelor. Amandoi au fost inculpati pentru complicitate cu teroristii.

Informatia pare sa submineze credibilitatea afirmatiilor Indiei ca atacurile de la Bombay, in care au murit 171 de oameni, au fost planuite si executate exclusiv de membri pakistanezi ai gruparii Lashkar-e-Taiba, care are legaturi cu serviciile de informatii ale armatei pakistaneze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.