India recurge la metode extreme pentru a demonstra originea pakistaneza a teroristilor de la Mumbai. India sustine ca atacul de la Mumbai, in care au fost ucisi 171 de oameni, a fost orchestrat de doi lideri ai unei grupari militante pakistaneze ilegale.

Probele adunate in cadrul investigatiei i-au indicat pe Zaki-ur-Rehman Lakhvi si pe Yusuf Muzammil drept “creierele” din spatele atacurilor, conform spuselor oficialilor indieni.

Lakhvi si Muzammil apartin unei grupari interzise, Lashkar-e-Taiba, ce are baza in Pakistan. Lakhvi a fost identificat ca sef al operatiunilor de la Mumbai, iar Muzammil, ca sef al operatiunilor din Kashmir si din alte parti ale Indiei.

Azam Amir Kasab, singurul terorist supravietuitor in urma atacului, a recunoscut ca Lakhvi l-a recrutat pentru operatiune, in timp ce Muzammil a fost sunat la un telefon cu transmisie prin satelit de atentatori, dupa ce acestia au deturnat un vas indian in drum spre Mumbai.

Oficialii indieni au facut declaratii sub acoperirea anonimatului, ei neavand autorizarea de a oferi detalii publicitatii.

„Tratament“ cu pentotal

Politia indiana intentioneaza sa-i administreze “serul adevarului” singurului militant islamist capturat dupa atacurile de la Bombay, in incercarea de a afla mai multe despre originea lui si despre reteaua din care fac parte teroristii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.