In inchisorile din Republica Moldova au loc numeroase acte de tortura, se precizeaza intr-un raport al Comitetului Antitortura al Consiliului Europei (CPT). In documentul dat publicitatii joi se dezvaluie ca, in Republica Moldova, politia aplica in mare masura rele tratamente, care se aseamana uneori cu acte de tortura, informeaza postul de stiri Antena 3.
Potrivit datelor din raport, 33% dintre persoanele retinute in sectii moldovenesti de politie, intervievate de expertii CPT, afirma ca au fost batute cu picioarele, cu bastoanele sau cu alte obiecte contondente. In cele mai sinistre cazuri, au fost mentionate electrosocuri, asfixiere cu pungi din plastic sau masti de gaze. Raportul CPT a fost realizat in urma unei vizite efectuate in luna septembrie a anului trecut, insa Republica Moldova nu a autorizat publicarea lui pana de curand.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.