Recenta numire a lui Lawrence Henry Summers in postul de consilier in probleme economice al presedintelui Barack Obama, readuce in actualitatea americana scandalul provocat de o declaratie sexista, facuta de Lawrence in anul 2005, din postura de presedinte al Universitatii Harvard.

In timpul unei intruniri oficiale, Summers a pus pe seama diferentelor innascute dintre femei si barbati, slaba reprezentare a femeilor in domenii tehince ca matematica sau stiintele naturii. De asemenea, Summers a mai sugerat ca discriminarea traditionala a femeilor nu ar fi factorul esential care a facut ca in universitatile tehnice si in mediile academice sa activeze mai putine femei decat barbati.

Mai multi cercetatori s-au grabit in acel moment sa respinga speculatiile sexiste ale lui Lawrence, iar acesta a fost fortat sa isi ceara scuze in mod public si sa paraseasca conducerea Universitatii Harvard.

Aceste remarci l-au costat pe Lawrence si sefia Rezervelor Federale americane in noua administratie americana, dar pozitia sa sexista nu a fost suficient de convingatoare pentru ca Lawrence Summers sa nu devina seful Consiliului Economic de la Casa Alba, arata ziarista Ruth Marcus de la Washington Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.