Militarii au perchezitionat timp de cateva ore locuinta Ljiljanei Karadzici, din Pale, circa 20 kilometri est de Sarajevo, a anuntat purtatorul de cuvant al NATO, Derek Chappell. "Avem motive sa credem ca retelele care-i ascund pe Karadzici si Mladici se intrepatrund si am dorit sa vorbim cu membrii familiei Karadzici cu privire la o posibila comunicare cu reteaua de sustinere a lui Mladici", a adaugat el.

"Operatiunea a fost foarte utila", a subliniat el, fara a oferi alte detalii.

Fostul lider politic al sarbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, a fost arestat in iulie, la Belgrad. Fostul lider militar al sarbilor bosniaci Ratko Mladici este in continuare cautat.

Cei doi sunt inculpati pentru genocid de catre Tribunalul Penal International (TPI) pentru rolul avut in razboiul din Bosnia (1992-1995).

In replica la operatiunea NATO de marti, fata lui Karadzici, Sonja, a declarat pentru AFP: "Oficialii au avut intrebari despre Maldici si Goran Hadzici, desi era evident ca nu suntem in legatura cu ei, asa cum nu am fost in contact nici cu tatal meu", atunci cand era cautat.

Goran Hadzici, fostul lider al sarbilor separatisti din Croatia, inculpat pentru crime de razboi comise in timpul conflictului sarbo-croat (1991-1995), este si el cautat de TPI.