India a fost avertizata in luna octombrie de serviciile secrete americane cu privire la posibilitatea unui atac "care ar proveni de pe mare" asupra unor tinte din Bombay, relateaza NewsIn.

Potrivit unor oficiali sub acoperirea anonimatului, citati de ABC, serviciile secrete americane i-au avertizat pe omologii lor indieni, la jumatatea lunii octombrie, cu privire la posibilitatea unui atac "de pe mare impotriva unor hoteluri si centre comerciale din Bombay". Unul dintre acesti oficiali ar fi mentionat chiar tinte precise, cum ar fi hotelul Taj, potrivit sursei citate.

Potrivit CNN, oficialii indieni au recunsocut ca omologii lor americani i-au avertizat de doua ori cu privire la riscul unor atentate la Bombay. Potrivit ABC, oficialii americani au spus ca au detectat convorbiri de pe cartele SIM preplatite apartinand teroristilor din Bombay, care i-a dus la descoperirea unei adevarate "comori de informatii", care indicau Pakistanul si posibile legaturi cu Statele Unite.

India a cerut Pakistanului sa-i predea persoane suspectate de terorism, mai ales pe responsabilul unui grup islamist suspectat ca ar fi la originea atentatelor din Bombay, au afirmat sursele diplomatice.

Printre suspectii ceruti de New Delhi este Hafeez Sayeed, liderul gruparii Lashkar-e-Taiba, cu sediul in Pakistan si activ in Kashmir, suspectul numarul unu in ceea ce priveste atacurile de saptamana trecuta.

Cel putin 188 de persoane, dintre care circa 30 de straini, au murit in urma atentatelor coordonate din Bombay, comise in special in zone turistice, in perioada 26-29 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.