Politia kosovara a arestat trei cetateni germani suspectati ca au lansat, saptamana trecuta, un dispozitiv explozibil asupra biroului reprezentantului special al UE in teritoriu, a anuntat joi un purtator de cuvant citat de Reuters

"Am arestat trei cetateni germani. Credem ca acesti oameni se aflau in Kosovo intr-o vizita privata si nu au nicio legatura cu nicio misiune diplomatica", a anuntat purtatorul de cuvant al politiei din Kosovo, Veton Elshani.

Explozia de vinerea trecuta a provocat doar daune minore Biroului Civil International, unde isi are sediul reprezentantul special al UE in Kosovo, Pieter Feith, a carui misiune este sa supravegheze independenta fostei provincii sarbe.

Explozia a intervenit dupa ce liderii majoritatii albaneze din Kosovo au respins planul amendat al secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru desfasurarea misiunii de politie si justitie a Uniunii (EULEX).

Belgradul a acceptat planul de desfasurare a EULEX, care plaseaza membrii misiunii UE din zonele majoritar sarbe sub comandament ONU.

Kosovo si-a declarat independenta fata de Serbia in februarie, dupa noua ani de administratie ONU. Peste 50 de tari au recunoscut independenta Kosovo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.