Presedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat vineri ca summitul G20 de la Washington pe tema crizei financiare este o pierdere de vreme, pentru ca ii exclude pe cei saraci si este gazduit tocmai de persoanele care au provocat problema, relateaza NewsIn.

"Nu stiu de ce au de gand sa faca la Washington, chiar gazda este cea vinovata", a spus el.

"Este o pierdere de vreme", a subliniat Chavez, inamic al presedintelui George W. Bush.

Chavez, care s-a autoproclamat purtatorul de cuvant al saracilor lumii, a spus ca intentioneaza sa convoace o reuniune alternativa, a liderilor din tarile mici, la Caracas, pe tema crizei.

"Noi, tarile mici, nu am fost nici macar consultati sau intrebati. Vom convoca o reuniune a tarilor mici. Un lucru mic impreuna cu un alt lucru mic pot face lucruri mari", a declarat Chavez.

Presedintele venezuelean, care l-a calificat in trecut pe Bush drept "un betiv" sau "Domnul Pericol", a spus: "Oare ce poate propune un astfel de presedinte? Un presedinte care a provocat o catastrofa".

Chavez a spus ca si daca ar fi fost invitat nu ar fi participat la summit, dar a precizat ca ar reflecta asupra unei invitatii la Washington de la presedintele ales Barack Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.