Fostul magristrat italian anticoruptie Antonio Di Pietro l-a comparat joi pe premierul italian Silvio Berlusconi cu persoanajul "Dictatorul" din filmul lui Charlie Chaplin si i-a spus ca Italia "nu este jucaria" lui, relateaza NewsIn.

"Domnule presedinte al Consiliului care nu poate fi vazut vreodata, nu puteti continua sa va comportati ca o caricatura a lui Hitler, care se distra cu globul pamantesc in filmul lui Charlie Chaplin. Ar trebui sa coborati din copac, Italia nu este jucaria dumneavoastra", a exclamat Di Pietro, care este si lider al partidului de opozitie Italia Valorilor (IDV), in fata deputatilor italieni.

"Sunteti ca un taun pe spatele unui catar", a adaugat el. "Sunteti mincinosi si avari", le-a spus Di Pietro deputatilor din majoritate. Di Pietro l-a mai acuzat pe Berlusconi ca "umileste in fiecare zi Parlamentul, incalcand regulile democratiei".

Discursul a fost declansat de alegerea in functia de presedinte al Comisiei de monitorizare a retelei de radio si televiziune RAI a unui candidat al opozitiei, care insa nu era cel ales de IDV si de Partidul Democrat al lui Walter Veltroni, o manevra pentru care Di Pietro il considera responsabil pe Berlusconi.

Walter Veltroni a criticat acest "act de aroganta" din partea majoritatii, care are pretentia sa "decida candidatii a caror numire revine opozitiei", dand asigurari ca noul presedinte al comisiei, Riccardo Villari, membru al partidului sau, va demisiona imediat.

Dreapta, revenita la putere in urma alegerilor legislative din aprilie, are majoritate absoluta in Parlament.

'Scena globului' - Charlie Chaplin in 'Dictatorul'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.