Cel putin sase studenti, majoritatea rusi si originari din tari din Est, printre care un tanar din R. Moldova, au fost raniti in explozia produsa intr-un campus din Montpellier, Franta, in timp ce incercau sa fabrice o bomba artizanala, a declarat miercuri Parchetul, relateaza NewsIn

"Din primele elemente nu rezulta ca ar fi vorba despre teroristi, poate despre tineri care, pentru ca aveau cunostinte de chimie, doreau sa testeze fabricarea unnei bombe artizanale", a spus procurorul Brice Robin.

Este vorba mai ales despre nitrat de potasiu, praf de aluminiu, soda caustica, acit nitric si acid sulfuric, ingrediente "care intra in compozitia explozibililor", a precizat el.

Potrivit procurorului, este vorba despre sase raniti. Cinci sunt barbati - doi rusi, dintre care un cecen, un barbat din R. Moldova, un ucrainean si un armean, precum si o tanara ucraineana.

Potrivit politiei, un al saptelea student, usor ranit, ar fi plecat de la fata locului inainte de sosirea fortelor de ordine si este cautat.

Studentii sarbatoreau ziua de nastere a unui coleg rus, care se afla in stare critica in urma exploziei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.