Guvernatoarea republicana de Alaska a refuzat sa spuna daca intentioneaza sa candideze la urmatoarele alegeri prezidentiale, in anul 2012, afirmand ca aceasta data este inca prea indepartata. "Nu pot sa prevad ce se va intampla maine si cu atat mai putin ce se va intampla peste patru ani", a declarat Palin intr-un interviu acordat Fox News.

Dar aceasta mama a cinci copii, care si-a declarat credinta in Dumnezeu de-a lungul campaniei pentru alegerile prezidentiale, a spus ca, daca Dumnezeu va vrea ca ea sa devina presedinte, spera ca ii va arata calea. "Stitia, credinta este ceva foarte important in viata mea. Si intotdeaune imi pun viata in mainile Domnului", a explicat Palin. "Imi spun 'ok, Dumnezeul meu, daca exista o usa deschis undeva, (...) nu ma lasa sa ratez aceasta usa deschisa. Arata-mi unde se afla aceasta usa deschisa", a adaugat ea.

"Iar daca va fi o usa deschisa in 2012 sau patru ani mai tarziu, si daca se dovedeste un lucru bun pentru familia mea, pentru tara mea, pentru poporul meu, o ocazie pentru mine, voi intra pe aceasta usa", a subliniat Palin.

In luna septembrie, mass-media a dat publicitatii o inregistrare cu un discurs sustinut de Palin in Alaska, in iunie, in fata unor seminaristi adunati in biserica Wasilla Assembly of God, in care spunea ca fortele americane din Irak au fost trimise acolo "de Dumnezeu".

"Rugati-va pentru soldatii nostri, femei si barbati, care fac eforturi pentru a face ceea ce este drept. Si pentru aceasta tara si pentru liderii nostri, liderii nostri nationali, care i-au trimis acolo pentru o misiune care vine de la Dumnezeu", le-a a cerut ea seminaristilor. "Pentru aceasta trebuie sa ne rugam, ca exista un plan si ca acest plan este al lui Dumnezeu", a spus ea.

Palin ii sfatuieste calduros pe studenti si sa se roage pentru un gazoduct de 30 de miliarde de dolari care va fi construit in Alaska. "Cred ca vointa lui Dumnezeu trebuie indeplinita pentru a uni oamenii si companiile si a construi acest gazoduct, deci rugati-va pentru aceast", a cerut ea.

Partea I

Partea a II-a