Vanzarea de pusti, pistoale si munitii a inregistrat o crestere in unele regiuni din Statele Unite, in conditiile in care presedintele american ales Barack Obama ar putea impune conditii mai dure de detinere a anumitor tipuri de arme, relateaza NewsIn

"La o zi dupa alegeri, am primit mult mai multe cereri de la oameni care cautau pusti semiautomate", a declarat David Greenberg, proprietar al unui magazin de arme din Bisbee, Arizona, care a vandut toate pustile AR-15 din stoc in ultimele zile. "Pare sa fie o teama ca vor fi interzise, ceea ce ar fi posibil", a adaugat el. "Obama si Biden ar putea elimina armele de foc din tara", a subliniat el.

Magazinele de arme si firmele de comert cu arme au inregistrat o crestere a vanzarilor de arme de foc pana la 4 noiembrie, cand a fost ales presedinte Barack Obama, iar vicepresedinte a devenit Joe Biden, pe care multi il considera a fi favorabil unui control mai dur al armelor.

"Posesorii de arme se tem de ceea ce ar putea decide Obama in legatura cu astfel de arme", a declarat purtatorul de cuvant Tony Aeschliman. "Se stie clar ca este impotriva noastra", a subliniat el.
Obama si-a exprimat sustinerea pentru dreptul de port-arma in timpul campaniei electorale, desi atat el cat si Biden sustin o interzicere permanenta a armelor de asalt - pustile semiautomate de tip militar - si "masuri de bun simt", pentru a pastra armele departe de copii si infractori, declaratii care i-au ingrijorat pe fanii armelor.

Sustinatorii lui Obama spun ca cei care au arme nu trebuie sa se ingrijoreze. Guvernatorul democrat al statului Ohio, Ted Strickland, a declarat la un miting, luna trecuta, ca a vorbit personal cu Obama despre acest lucru. "Daca vanezi, daca ai arme, daca esti cineva care respecta cel de-al Doilea Amendament, nu ai de ce sa te temi de Barack Obama", a spus el, in Chillicothe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.