Premierul italian Silvio Berlusconi l-a caracterizat astazi pe Barack Obama, presedintele american ales, drept "tanar, frumos si bronzat", adaugand ca multi il asteptau aproape ca pe Mesia, relateaza NewsIn.

"Este tanar, este frumos si este bronzat"; a declarat Berlusconi intr-o conferinta de presa sustinuta la Kremlin, in replica la o intrebare privind cum se vor intelege viitorul presedinte american cu omologul sau rus.

"Cred ca vom avea o cooperare buna" intre cei doi lideri, care fac parte din aceeasi generatie, a adaugat el.
"Voi incerca sa ajut relatiile dintre Rusia si Statele Unite", a dat asigurari Il Cavaliere, citat de Reuters.

Berlusconi, el inszusi bronzat tot timpul anului, este cunoscut in cercurile diplomatice pentru declaratii neconventionale. La prima sa intalnire cu premierul danez Anders Fogh Rasmussen, in 2002, Berlusconi a spus: "Rasmussen este nu numai un coleg grozav, este si cel mai frumos premier din Europa". "Arata atat de bine incat ma gandesc sa i-l prezint sotiei mele", a adaugat el.

Premierul italian a generat chiar si un mic incident diplomatic in anul 2005, cand a sugerat ca ar fi flirtat cu presedintele finlandez Tarja Halonen, pentru a se asigura ca aceasta va sustine propunerea Italiei de a gazdui Autoritatea Europeana pentru Siguranta Aliemntara.

"A trebuit sa imi folosesc toate tacticile de playboy, desi nu le mai folosisem de ceva timp", s spus el, determinand autoritatile de la Helsinki sa il convoace pe ambasadorul italian pentru explicatii.

Senatorul democrat de Illinois Barack Obama a devenit marti primul presedinte de culoare al Statelor Unite si ii va urma la conducere republicanului George W. Bush, un aliat apropiat al premierului italian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.