Al-Kassar, cunoscut drept "printul din Marbella" pentru stilul sau de viata in aceata statiune spaniola luxoasa, este acuzat de conspiratie pentru vanzarea de arme in valoare de milioane de dolari gherilei FARC.

In argumentele de deschidere, procurorul adjunct Brendan McGuire a spus ca guvernul american a pus agenti sub acoperire sa se dea drept cumparatori de arme pentru FARC si acestia au filmat negocierile cu Kassar si cu unul dintre coacuzati, Luis Felipe Moreno Godoy. Ei s-au intalnit la locuinta lui Kassar din Marbella si au discutat despre cumpararea de arme, a spus McGuire.

Kassar le-a spus acetora ca a inteles ca armele vor fi folosite impotriva elicopterelor americane si s-a oferit sa trimita 1.000 de oameni care sa lupte alaturi de FARC impotriva armatei americane, potrivit procurorului.

Insa avocatii apararii au spus ca sirianul era un vanzator legal de arme, care furniza informatii serviciilor spaniole. Potrivit avocatilor, Kassar furniza informatii unor ofiteri din serviciile spaniole, care vor fi chemati ca martori ai apararii. "A fost un joc de-a soarecele si pisica de ambele parti", a spus avocatul lui Godey, Roger Stavis.

Avocatul lui Kassar a declarat ca vor fi prezentate in proces inregistrari video cu discutiile sirianului cu agentii serviciilor spaniole.

Sirianul a pledat nevinovat la acuzatii, ce includ conspiratie in vederea uciderii unor cetateni americani, in vederea achizitionarii de rachete si furnizarii de sustinere unei organizatii teroriste. Kassar a fost extradat din Spania in iunie, dupa ce Madridul a primit asigurari din partea SUA ca acesta nu risca pedeapsa cu moartea sau inchisoarea pe viata fara posibilitatea de eliberare.

Kassar a fost arestat pe aeroportul din Madrid in iunie 2007. Procurorii au spus atunci ca sirianul se intalnise cu doua surse care lucrau cu Drug Enforcement Administration in locuinta sa din Marbella si a discutat despre vanzarea de arme catre FARC. Kassar s-a oferit sa trimita 1.000 de oameni sa lupte alaturi de FARC impotriva ofiterilor americani, potrivit procurorilor.