Primul presedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, l-a felicitat astazi pe democratul Barack Obama pentru alegerea sa la conducerea SUA, lucru care, in opinia sa, demonstreaza ca oricine poate "visa" sa schimbe lumea, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Victoria ta a demonstrat ca oricine, oriunde in lume, trebuie sa aiba curaj sa viseze sa schimbe lumea, pentru a o face mai buna", a scris el intr-o scrisoare pentru Obama, caruia i-a urat "forta si curaj" pentru anii ce vor veni.

"Suntem convinsi ca pana la urma iti vei realiza visul de a face din Statele Unite un partener deplin intr-o comunitate de natiuni, care sa se dedice pacii si prosperitatii pentru toti", a adaugat Mandela.

"Avem incredere ca veti combate peste tot flagelul saraciei si bolii", a mai spus el, subliniind ca aplauda angajamentul pentru pace si securitatea planetei exprimat de Obama.

In iulie, Obama i-a multumit lui Mandela, intr-un mesaj la implinirea a 90 de ani de catre acesta, ca a demonstrat "ca lumea nu poate fi acceptata asa cum este, poate fi facuta asa cum ar trebui sa fie". Obama a reamintit atunci ca a a vizitat celula in care a stat acesta ani de zile in Rhode Island si ca lupta impotriva segregationismului alb in Africa de Sud a avut un rol in angajamentul sau politic in SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.