"Victoria ta a demonstrat ca oricine, oriunde in lume, trebuie sa aiba curaj sa viseze sa schimbe lumea, pentru a o face mai buna", a scris el intr-o scrisoare pentru Obama, caruia i-a urat "forta si curaj" pentru anii ce vor veni.

"Suntem convinsi ca pana la urma iti vei realiza visul de a face din Statele Unite un partener deplin intr-o comunitate de natiuni, care sa se dedice pacii si prosperitatii pentru toti", a adaugat Mandela.

"Avem incredere ca veti combate peste tot flagelul saraciei si bolii", a mai spus el, subliniind ca aplauda angajamentul pentru pace si securitatea planetei exprimat de Obama.

In iulie, Obama i-a multumit lui Mandela, intr-un mesaj la implinirea a 90 de ani de catre acesta, ca a demonstrat "ca lumea nu poate fi acceptata asa cum este, poate fi facuta asa cum ar trebui sa fie". Obama a reamintit atunci ca a a vizitat celula in care a stat acesta ani de zile in Rhode Island si ca lupta impotriva segregationismului alb in Africa de Sud a avut un rol in angajamentul sau politic in SUA.