Miercuri, Abbas va discuta cu omologul sau ungar, Laszlo Solyom, a anuntat Presedintia intr-un comunicat. Cei doi urmau sa discute despre situatia din Orientul Mijlociu si despre relatiile bilaterale.

Abbas are programata si o intalnire cu ministrul de externe Kinga Göncz.

In cadrul vizitei sale in Cisiordania in martie, Solyom subliniase ca Ungaria vrea sa participe la procesul de pace, sprijinind organizatiile neguvernamentale.

Citeste si:

Abbas a sosit in Ungaria dupa o vizita de doua zile la Bucuresti, la invitatia presedintelui Traian Basescu. Presedintele Autoritatii Palestiniene a avut cuvinte de apreciere pentru "bunele relatii cu Bucurestiul", care dateaza din perioada comunista, cand Romania a fost "printre primele care au recunoscut statul palestinian". El si-a exprimat dorinta ca Romania sa contribuie la avansarea procesului de pace in Orientul Mijlociu.

La randul sau, presedintele Basescu a precizat ca Romania nu doreste sa se amestece "in procesul de pace in curs de desfasurare", dar si-a declarat disponibilitatea de a participa, daca i se va solicita acest lucru.