Fostul presedinte american Bill Clinton l-a laudat joi seara pe candidatul democrat la Casa Alba Barack Obama, apreciind ca acesta reprezinta "viitorul Statelor Unite", la prima lor aparitie comuna la un miting din Orlando, Florida, transmite NewsIn.

"Daca trebuie sa alegeti persoana care ne poate scoate din criza, cred ca este clar ca urmatorul presedinte trebuie sa fie Barack Obama si va fi, cu sprijinul vostru", a adaugat Clinton, a carui sotie a fost invinsa de Obama la alegerile primare democrate.

Clinton a laudat modul in care Obama a abordat criza financiara, subliniind in trecere ca acesta a apelat la oameni care l-au consiliat si pe el cand era presedinte, intre 1992 si 2000.

"Asta face un presedinte in timp de criza: ceea ce este bine pentru America", a spus Bill Clinton, denuntand atacurile taberei republicane, care l-a catalogat pe Obama drept "socialist". "Ceea ce propune senatorul Obama este un plan care porneste de la baza pentru a ajunge la varf. Noi (democratii - n.red.) am produs mai multi milionari si miliardari decat ei", a spus Clinton, adaugand ca in timpul mandatelor sale, "veniturile clasei medii au crescut si este ceea ce doreste barack obama sa faca din nou".

La randul sau, Obama a spus despre Bill Clinton ca este un "geniu politic" si a adus cuvinte de lauda lui Hillary Clinton.

"Cand il asculti pe Bill Clinton, iti amintesti cum este sa ai un presedinte pasionat, inteligent (...) Incepi sa fii nostalgic dupa 22 de milioane de noi locuri de munca, surplus bugetar si o economie care functioneaza pentru toata lumea", a spus el.

Cu sase zile inainte de scrutin, Bill Clinton a aparut public miercuri seara alaturi de Barack Obama, pentru prima oara de la inceputul campaniei prezidentiale. In timpul alegerilor primare, fostul presedinte democrat si-a sustinut sotia si nu l-a scutit pe Obama de critici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.