Un venezuelean a intentat proces pentru a denunta "incapacitatea mentala" a presedintelui Hugo Chavez, dar dosarul a fost respins miercuri de Curtea Suprema, iar barbatul a fost amendat pentru "lipsa de respect", relateaza AFP.

Gerardo Guzman, un avocat independent, a sesizat in anul 2005 cea mai inalta instanta judiciara din tara, cerand formarea unui colegiu de medici care sa constate problemele mentale ale sefului statului. El a depus si apel, dupa ce a primit primul refuz.

Curtea Suprema a anuntat miercuri ca a respins definitiv aceasta cerere si l-a amendat pe venezuelean cu 4.000 de dolari, pentru ca a folosit termeni "nerespectuosi, ofensatori, calomniosi".

Lider al extremei-stangi din America Latina, unde vrea sa instaureze "socialismul secolului al XXI-lea", Chavez, cunoscut pentru discursurile sale controversate, este prezentat adesea drept un nebun sau un megaloman de opozantii sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.