Avocatul lui Nicolae Romulus Mailat, romanul acuzat de uciderea italiencei Giovanna Reggiani, in 30 octombrie 2007, a cerut achitarea acestuia, deoarece nu exista suficiente dovezi, relateaza cotidianul Il Tempo in pagina electronica.

In plus, Piero Piccinini, avocatul care i-a fost acordat din oficiu lui Mailat, a cerut Curtii cu Juri de la Roma, unde se judeca procesul, sa nu ia in calcul si capul de acuzare pentru violenta sexuala.

"Achitati-l pe Nicolae Romulus Mailat, asa cum prevede articolul 530 de Codul Penal, deoarece nu exista dovezi suficiente. Vinovatia lui Mailat nu este sigura, marturiile celor care il acuza sunt contradictorii. Si, in cazul in care exista dubii suficiente privind responsabilitatea, se impune achitarea" inculpatului, a conchis, in finalul unei pledoarii de doua ore, Piccinini.

Potrivit agentiei de presa AGI, romanul in varsta de 25 de ani a plans astazi, in sala de judecata.
"Vor cu orice pret sa ma declare vinovat si cred ca am fost ales la intamplare. Sunt un tap ispasitor pentru toti romanii care au comis infractiuni in Italia. Raman la parerea mea: imi incredintez soarta justitiei divine", i-ar fi spus Mailat marti interpretului sau, dupa ce procurorul Maria Barborini a cerut pedeapsa cu inchisoare pe viata, arata NewsIn.

Barborini a afirmat ca Mailat este vinovat de uciderea, jefuirea si agresarea sexuala a Giovannei Reggiani si ca ar fi actionat singur. "Nu exista urme clare ca si alte persoane ar fi participat la agresiune", a spus magistratul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.