Comisarul european pentru afaceri sociale, Vladimir Spidla, doreste interzicerea fumatului la locul de munca, inclusiv in baruri si restaurante, chiar daca dezbaterea este doar intr-un stadiu preliminar, a declarat astazi purtatorul sau de cuvant, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Comisarul Spidla ar dori interzicerea fumatului in toate locurile de munca, din motive de sanatate si siguranta", a spus Chantal Hughes.

"Amploarea propunerii nu este inca definita, dar, in mod clar, unul dintre sectoarele pe care le-am dori incluse este cel al barurilor, restaurantelor si pub-urilor, unde angajatii sunt expusi zi de zi fumatului pasiv", a subliniat ea.

"Avem datoria de a asigura siguranta angajatilor la locul de munca si, deocamdata, nu credem ca acest lucru se realizeaza", a spus sursa.

Insa ideea lui Spidla este intr-un stadiu preliminar, iar Comisia va lansa, la o data neprecizata, o consultare pe aceasta tema, mai ales in randul patronilor si sindicatelor, a declarat Hughes.

Ea a recunoscut ca, daca dezbaterea va duce la o propunere de legislatie europeana pentru interzicerea fumatului la locul de munca, acest lucru se va realiza doar sub mandatul viitoarei Comisiii, care va debuta la finalul lui 2009.

Majoritatea tarilor din UE au interzis deja fumatul la locul de munca, dar chestiunea restaurantelor si barurilor, atat locuri publice, cat si locuri de munca, este mai complicata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.