Presedintele american George W. Bush a votat anticipat, vineri, in cadrul scrutinului care il va desemna pe succesorul sau la Casa Alba, a anuntat purtatoarea sa de cuvant, Dana Perino, citata de AFP.
Voturile lui Bush si al sotiei sale Laura, exprimate la Washington, urmau sa fie expediate vineri spre statutul Texas, din sudul tarii, unde sunt inregistrati cei doi ca alegatori, a precizat purtatoarea de cuvant, informeaza NewsIn.

Votul anticipat este autorizat in cateva zeci de state si incepe in cele mai multe cazuri cu doua saptamani inainte de alegeri, avand scopul de a evita aglomeratia la sectiile de vot in ziua scrutinului.

Succesorul lui Bush la Casa Alba va fi desemnat in 4 noiembrie intre republicanul John McCain si democratul Barack Obama. Presedintele in exercitiu a avut deja doua mandate si nu mai putea candida pentru un al treilea. Favorit in sondaje este, in prezent, democratul Barack Obama.

Bush nu s-a implicat in campanie, iar candidatul republican a facut chiar eforturi sa se demarce de el, in conditiile in care seful statului este extrem de nepopular.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.