Liderul cubanez Fidel Castro l-a primit luni pe numarul doi din Biserica ortodoxa rusa, mitropolitul Kirill, care a participat la inaugurarea unei biserici pe insula comunista, a anuntat marti o sursa din ambasada rusa la Havana, care nu a putut oferi alte precizari, transmite AFP.

Mitropolitul Kirill, insarcinat cu relatiile externe, l-a decorat duminica pe presedintele Raul Castro cu ordinul printul Daniel al Bisericii Ortodoxe, si i-a trimis o decoratie similara si fratelui acestuia, Fidel, in varsta de 82 de ani.

Liderul revolutiei din 1959, care i-a cedat puterea in februarie, din motive de sanatate, fratelui sau, nu primeste in prezent decat foarte rar demnitari straini, iar aceasta favoare este acordata in prezent numai "prietenilor", ca presedintele venezuelean Hugo Chavez.

Mitropolitul a participat duminica la inaugurarea primei biserici ortodoxe ruse din Cuba, alaturi de Raul Castro.

Aproximativ 140 de antreprenori rusi si de deputati din Duma rusa (camera inferioara a Parlamentului - n.red.) au asistat luni, cu ocazia Zilelor Ruse de la Havana, la un forum privind relansarea cooperarii economice in special in domeniul energiei.

Moscova, ale carei relatii cu Washingtonul s-au deteriorat, in primul rand din cauza proiectelor de extindere a NATO si din cauza scutului antiracheta, s-a apropiat de Cuba, vechiul sau aliat din perioada Razboiului Rece, si de Venezuela, condusa de Hugo Chavez, liderul stangii radicale din America Latina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.