Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii si sotul sau, printul Philip, au ajuns ieri in Slovenia, inainte de a merge joi in Slovacia, in cadrul primei vizite a cuplului regal in cele doua tari, relateaza NewsIn.

La sosirea in Slovenia, Elizabeth a II-a, in varsta de 82 de anui, a mers la castelul Brdo pri Kranju, situat la aproximativ 30 de kilometri nord de Ljubljana, unde a inspectat garda de onoare.

Monarhul britanic urma apoi sa participe la un banchet de stat oferit in onoarea sa de presedintele sloven Danilo Turk.

Gazduit la Ljubljana, cuplul regal va vizita astazi o herghelie din Lipita, unde sunt crescuti inca din 1580 faimosii cai lipitani.

Vizita reginei britanice este perceputa in Slovenia ca o recunoastere a integrarii europene reusite a acestei foste republici iugoslave, care a aderat la Uniunea Europeana si la NATO in 2004 si la Zona euro in 2007. In plus, Ljubljana va asigura presedintia UE in primul semestru al anului 2008.

Cuplul regal va merge in 23 si 24 octombrie in Slovacia, la invitatia presedintelui Ivan Gasparovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.