Seful Statului Major al armatei israeliene, generalul Moshe Yaalon, a facut, joi, aluzie la un eventual atac asupra instalatiilor nucleare iraniene, a anuntat postul de radio militar. "Israelul a gasit intotdeauna mijloacele de a raspunde amenintarilor. Sper ca presiunile exercitate asupra Iranului vor fi eficiente", a afirmat generalul Yaalon. Seful Statului Major nu a oferit detalii in legatura cu intentiile Israelului. In 1981, Israelul a distrus o centrala nucleara irakiana, situata la Osirak, in apropiere de Bagdad.

La randul sau, ministrul israelian de Externe, Sylvan Shalom, a reafirmat ca Iranul va fi in masura sa produca prima bomba atomica in sase sau noua luni. "Trebuie sa tratam cu seriozitate intentia Iranului de a relua activitatile de imbogatire a uraniului", a continuat seful diplomatiei israeliene. In opinia lui Shalom, dosarul nuclear iranian trebuie transferat de la Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) la Consiliul de Securitate ONU, "singurul organism capabil sa impuna sanctiuni Iranului".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.