Liderul istoric al extremei-drepte austriece, Joerg Haider, avea un nivel ridicat de alcoolemie, de 1,8 grame la mie, in momentul producerii accidentului rutier in care si-a pierdut viata, a anuntat miercuri Stefan Petzner, succesorul lui Haider la conducerea partidului BZO, relateaza NewsIn.
Limita permisa in Austria este 0,5 grame alcool la litrul de sange.

"Este exact ca guvernatorul Haider avea o alcoolemie de 1,8 grame la mie in momentul accidentului", a spus Petzner. El a confirmat astfel informatia din saptamanalul News, care va iesi joi.

Haider a pierdut controlul volanului cand iesea dintr-o suburbie a Klagenfurt, capitala provinciei Carinthia.
Grav ranit la cap, la piept si coloana vertebrala, Haider, care era singur in masina si avea centura de siguranta, a murit pe drum spre spital. Masina sa, un Volkswagen Phaeton, a iesit de pe sosea lovind o parte din gardul de beton.

Masina in care se afla liderul de extrema-dreapta s-a rasturnat de mai multe ori dupa ce a iesit de pe carosabil.

Haider trebuia sa participe la o sarbatoare in familie, in Carinthia - mama sa implinea 90 de ani. Joerg Haider trecuse deja printr-un accident rutier grav in martie 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.