Parlamentul ungar a ratificat in noaptea de luni spre marti un acord cu Washingtonul privind schimbul de informatii legate de persoanele condamnate, ultima etapa a procesului de eliminare a vizelor pentru cetatenii ungari care vor sa mearga in Statele Unite, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Acordul semnat in 1 octombrie stipuleaza ca autoritatile ungare si americane vor face schimb de amprente ADN si digitale ale persoanelor condamnate la cel putin un an de detentie.

Prin ratificarea textului, Ungaria a indeplinit toate criteriile de eligibilitate pentru programul de eliminare a vizelor pentru Statele Unite.

Ambasadorul Statelor Unite in Ungaria, April H. Foley, a precizat ca presedintele George W: Bush urmeaza sa semneze legea care ridica vizele pentru unguri inainte de expirarea mandatului sau la Casa Alba, in luna ianuarie.

Administratia americana a semnat in martie acorduri separate cu Ungaria, Lituania si Slovacia, in schimbul eliminarii vizelor, in pofida reticentelor Comisiei Europene.

Bruxelles-ul se teme ca aceste tari vor oferi mai multe informatii despre cetatenii lor decat permit normele europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.