Candidatul democrat la vicepresedintie, Joe Biden, arata diferit in ultima vreme, iar figura sa in mod obisnuit expresiva transmite mai putin, scrie Washington Post, care este de parere ca senatorul in varsta de 65 de ani si-a injectat Botox pe frunte.

Joe Biden arata diferit, ochii lui par mai mici, iar fruntea mai neteda. Prin comparatie cu imaginile de anul trecut, el pare mai bine odihnit. Washington Post a constatat, analizand imaginile de la o dezbatere la care Biden a luat parte in iulie 2007, ca in timp ce descria suferintele refugiatilor din Darfur, deasupra nasului senatorului, intre sprancene, apareau niste cute verticale. La dezbaterea de luna aceasta cu adversara sa republicana Sarah Palin, Biden a vorbit cu aceeasi pasiune despre lipsa de finantare din Afganistan, dar fara sa faca riduri intre sprancene.

Karen Bradley, profesor la Universitatea Maryland care studiaza limbajul corpului la politicieni si ce transmite acesta publicului, spune ca "este ciudat ca nimic nu se misca de la ochi in sus" pe fata lui Biden. In mod obisnuit, senatorul are o mimica foarte expresiva.

Barry Cohen, chirurg plastician din Rockville, este mai direct. "In mod clar si-a facut Botox", a declarat chirurgul, care ii voteaza in mod obisnuit pe republicani. "Ridurile de pe frunte i-au disparut. Niciun machiaj si nicio operatie nu poate face acest lucru".

Erwin Gomez, proprietarul unui salon de frumusete din Georgetown unde ingrijeste multe fete de politicieni, este de aceeasi parere. "Pe tampla dreapta si stanga se vad ridurile, dar pe frunte nu".

Contactat de cotidianul american, purtatorul de cuvant al lui Biden a negat categoric si a atras atentia ca existe teme care ii intereseaza mai mult pe americani in acest moment. "Complet neadevarat, complet nefondat", a spus David Wade. "Multi americani vor avea mai putine riduri de ingrijorare pe fete" cand George Bush va pleca de la Casa Alba, a spus el. "Dar, Dumnezeule, pana atunci nu putem vorbi mai degraba despre economie (...)?", a adaugat purtatorul de cuvant.

Dermatologul Tina Alster din Washington spune ca numarul politicienilor care isi fac injectii cu Botox, femei si barbati, este foarte mare. Ea spune ca a renuntat la vacanta de vara pentru a face fata cererilor, inainte de conventiile nationale ale celor doua partide mari, din august si septembrie. Este vorba despre "oameni care stiau ca vor aparea la televizor", a explicat ea. Alster se asteapta la un nou val de cereri inainte de depunerea juramantului noului presedinte, in ianuarie, pentru ca Botoxul isi pierde efectul in sase luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.