Rusia a lansat duminica trei rachete balistice intercontinentale, dintre care doua de pe un submarin care patruleaza in apele ruse, au anuntat agentiile de presa de la Moscova, relateaza AFP.

O racheta a fost lansata de pe un submarin din Marea Ohotk, la nord de Japonia, un altul de pe un submarin aflat in Marea Barent, la est de Norvegia, si o a treia dintr-un loc secret de lansare in Plesetk, nord-vestul Rusiei.

Rusia a efectuat sambata pentru prima data un test cu o racheta strategica ce a atins Ecuatorul, in Oceanul Pacific, a anuntat un purtator de cuvant al marinei, relateaza Reuters.

Potrivit sursei, racheta Sineva a fost lansata de pe submarinul cu propulsie nucleara Tia, din Marea Barent, in timpul unor exercitii militare la care a asistat presedintele Dmitri Medvedev.

"Pentru prima data in istoria marinei ruse, tinta rachetei a fost in zona ecuatoriala a Oceanului Pacific, nu in zona Kura de testare din Peninsula Kamceatka", a spus sursa. Purtatorul de cuvant nu a precizat zona in care a aterizat racheta. Racheta Sineva a fost introdusa in arsenalul rus anul trecut.

Fostul presedinte Vladimir Putin a revigorat fortele militare ruse, ignorate timp de zece ani de la caderea URSS.

Bombardierele strategice ruse efectueaza periodic patrulari in Oceanul Atlantic, spre nemutumirea NATO, iar nave militare ruse se indreapta spre Venezuela, inamic al SUA, pentru exercitii militare comune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.