Presedintele american George W. Bush a format joi o echipa speciala care sa-l ajute pe succesorul lui sa-si inceapa activitatea din ianuarie, a anuntat Casa Alba.
"Niciodata nu a fost atat de important ca tranzitia de la o administratie la alta sa se faca fara probleme. Natiunea noastra este in razboi, ne confruntam, cu o criza financiata si incercam sa ne aparam in fata atacurilor teroriste", a declarat purtatorul de cuvant Dana Perino, transmite NewsIn.

"Unul dintre lucrurile pe care le va face aceasta echipa este sa se asigure ca viitoarea echipa dispune de informatiile de care are nevoie pentru a incepe, la 20 ianuarie",
a adaugat ea.

Bush a semnat un ordin executiv, formand un "Consiliu de coordonare poentru tranzitia prezidentiala" condus de secretarul general al Casei Albe, Joshua Bolten, si formata mai ales din consilieri de rang inalt pe securitate nationala si economie.

Consiliul "va trebui sa furnizeze informatii si asistenta candidatilor marilor partide in mod echitabil, fara sa-i pese de afilierea lor politica", potrivit ordinului. Casa Alba este in contact cu echipele celor doi candidati de multe luni.

Noul consiliu va avea prima reuniune la 15 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.