Rusia nu intentioneaza sa livreze sisteme de rachete antiaeriene S-300 Iranului, perspectiva care ingrijora Israelul, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, potrivit NewsIn.

"Am spus de mai multe ori, la cel mai inalt nivel, ca nu vom livra astfel de arme unei tari care se afla intr-o regiune agitata", a explicat el.

Nesterenko a fost intrebat despre posibila livrare de sisteme S-300 Iranului, subiect care probabil a fost dezbatut de premierul israelian Ehud Olmert marti, la Moscova.

Ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, a cerut duminica Rusiei sa nu vanda arme ce ar putea compromite echilibrul strategic din Orientul Mijlociu.

Potrivit presei israeliene, Israelul era ingrijorat de eventuala vanzare de rachete antiaeriene S-300 ruse Iranului. Desfasurarea unor astfel de arme ar afecta considerabil o eventuala operatiune a aviatiei israeliene impotriva instalatiilor nucleare iraniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.