Doi americani sunt dati disparuti in Liban, si nu se mai stie nimic despre ei de o saptamana, cand au parasit hotelul unde erau cazati, a declarat miercuri un oficial al securitatii libaneze, citat de AFP.

"Am pierdut urma lui Taylor Luck, in varsta de 23 de ani, si a lui Holli Chmela, de 27 de ani, la 1 octombrie", a afirmat oficialul, sub acoperirea anonimatului.

Cei doi americani au ajuns in Liban la 29 septembrie si au parasit hotelul lor din Beirut a doua zi, dupa ce au platit factura, potrivit oficialului, care a subliniat ca "la 1 octombrie, cineva a retras bani de pe cartea de credit a lui Luck, de la un bancomat".

Luck este jurnalist la ziarul iordanian de limba engleza Jordan Times, iar Chmela isi incheiase de putin timp stagiul la acest ziar, au afirmat jurnalisti ai Jordan Times.

Ambasada Statelor Unite la Beirut a informat marti politia ca cei doi au disparut. Jurnalistii nu au putut fi contactati pe telefoanele mobile, a adaugat oficialul libanez. "Desfasuram cautari intensive pentru a-i gasi", a afirmat acesta.

Ambasada americana a confirmat disparitia intr-un comunicat publicat in pagina sa electronica. "Familiile lui Holli Chmela si Taylor Luck cer ajutorul cetatenilor pentru a furniza informatii despre locurile in care cei doi americani s-ar putea afla", precizeaza textul. "Nu au dat niciun semn de viata de la 1 octombrie, cand se presupune ca au parasit Beirutul pentru a merge la Byblos si Tripoli", in nordul Libanului, anunta ambasada. "Apoi urmau sa mearga in Siria, inainte sa se intoarca in Iordania, unde urmau sa reinceapa serviciul la 4 octombrie", afirma comunicatul.

Acesta confirma ca cei doi au sosit la 29 septembrie din Amman pentru a-si petrece vacanta in Liban.
Ambasada a atras, in ultima vreme, atentia cetatenilor sai din Beirut asupra faptului ca unele "grupari sau indivizi" pot "profita de sfarsitul Ramadanului pentru a comite acte violente impotriva americanilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.