Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko ar putea dizolva de marti sau miercuri Parlamentul, in conditiile persistentei crizei guvernamentale, au declarat deputati din partidul prezidential, dupa o intalnire cu seful statului, relateaza NewsIn.

"Presedintele s-a orientat catre dizolvarea Parlamentului, pentru ca nu a fost formata nicio coalitie parlamentara si guvernamentala", a spus deputatul Oleksandr Tretiakov.

"Decretul prezidential de dizolvare va fi semnat astazi (marti, n. red) sau maine (miercuri, n. red)", a spus Iuri Kostenko.

Partidul presedintelui, care forma o majoritate prooccidentala cu blocul premierului Iulia Timosenko, s-a retras din coalitie in septembrie, dupa adoptarea unor legi care reduceau prerogativele prezidentiale.

Pana acum, negocierile pentru reconstituirea aliantei nu au dus la niciun rezultat. Cele dintre blocul Timosenko si prorusii din Partidul Regiunilor au esuat de asemenea, potrivit presei.

Premierul ucrainean spune ca o dizolvare a Parlamentului ar fi "criminala"

Premierul ucrainean Iulia Timosenko a denuntat din nou ideea dizolvarii Parlamentului ca fiind "absurda" si "criminala". Ea a asigurat ca reconstituirea coalitiei prooccidentale "se afla in mainile presedintelui" si a declarat ca blocul sau nu desfasoara negocieri cu prorusii.

Presedintele Parlamentului, Arseni Iateniuk, a spus ca sansele reconstituirii coalitiei prooccidentale dispar rapid. "Daca este formata o coalitie pana la sfarsitul zilei, se va pune capat discutiilor despre dizolvare. Insa sansele se reduc cu fiecare minut care trece", a avertizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.