Palin este anchetata pentru ca in iunie a demis un oficial, fiind apoi acuzata ca a fost vorba despre o razbunare impotriva acestuia. Procurorul general al statului Alaska, Talis Colbertg, a declarat ca seful echipei lui Palin si alti sase angajati vor respecta cererea de audiere, emisa luna trecuta, dupa ce un judecator al Curtii Supreme a statului a spus ca citatiile sunt legale.

"In pofida suspiciunilor initiale legate de citatii, respectam decizia Curtii", a spus Solberg, care a fost numit de Palin.

Todd Palin a fost de acord sa furnizeze raspunsuri in scris in ancheta, au declarat reprezentanti ai echipei de campanie a lui Palin, Meghan Stapleton si Ed O'Callaghan. "Cuplul Palin spera ca raspunsurile vor demonstra ca amandoi sunt ca o carte deschisa, ca nu au nimic de ascuns", a subliniat Stapleton.

Todd Palin si alte 12 persoane au fost convocate luna trecuta pentru audieri, dar ele au pus sub semnul intrebarii validitatea actiunii.

Fostul angajat al lui Palin, Walt Monegan, spune ca a fost dat afara pentru ca a rezistat presiunilor cuplului Palin si ale echipei guvernatorului de a demite un ofiter, fostul sot al surorii lui Palin. Ancheta incearca sa stabileasca daca Palin a avut motive solide pentru a-l demite pe Monegan.

In iulie, cand a fost lansata ancheta, ea a fost sustinuta unanim de Consiliul Legislativ, comitetul format din republicani si democrati care conduce afacerile alesilor in perioadele in care Legislativul este in vacanta, dar de atunci Palin a fost aleasa drept candidata republicana la vicepresedintie, iar republicanii au inceput sa spuna ca ancheta ar trebui incheiata sau macar amanata pana dupa alegerile din 4 noiembrie.