Cu ochii la camera, o atitudine incisiva si un limbaj familiar, candidata republicana la vicepresedintie, Sarah Palin, a supravietuit joi dezbaterii cu democratul Joe Biden, lasand in urma prestatia sa slaba din ultimele doua saptamani, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
Ramane de vazut daca prestatia sa va conta in eforturile tot mai dificile ale lui John McCain de a-l invinge pe Barack Obama la alegerile prezidentiale din 4 noiembrie, comenteaza Reuters. Palin a fost ridiculizata de televiziuni si criticata in urma unui interviu pentru postul CBS News, in care s-a straduit sa explice ca apropierea geografica dintre Alaska si Rusia inseamna au ajutat-o sa fie informata despre despre politica rusa.

Astfel, nimeni nu avea asteptari prea mari de la Palin, in varsta de 44 de ani si destul de lipsita de experienta, in dezbaterea cu Joe Biden, senator veteran si presedintele Comisiei pentru Relatii Externe din Senat.

Guvernatoarea de Alaska a stabilit insa imediat contact vizual imediat cu audienta de milioane de oameni care priveau dezbaterea la televizor, privind in camera de indata ce a pasit pe scena amfiteatrului. Cu o atitudine degajata, l-a intrebat pe Biden daca i se poate adresa folosindu-i prenumele.

Cand Biden a ridicat problema situatiei americanilor in prezent, fata de cea din 2001, cand Bush a devenit presedintele Statelor Unite, Palin l-a acuzat ca priveste prea mult in trecut, in loc sa fie preocupat de viitor. "Spune ca nu-i asa, Joe. Iar privesti spre trecut, uite, ti-ai inceput comentariul cu administratia lui Bush. La naiba, hai sa privim spre viitor acum si sa le spunem americanilor ce am pregatit pentru ei in continuare", a exclamat Palin.

Sondajele CBS si CNN realizate imediat dupa dezbatere au aratat ca majoritatea telespectatorilor au considerat ca Biden a castigat confruntarea. Desi senatorul este cunoscut pentru gafele pe care le face, in timpul dezbaterii Joe Biden a fost putin incisiv si foarte respectuos la adresa lui Palin. Insa republicanii, care incearca sa isi revina in sondaje, dupa caderea suferita in ultimele saptamani, au fost incantati de prestatia ei. Palin a fost peste asteptari si l-a "propulsat din nou pe McCain in cursa", a declarat strategul republican Scott Reed.

Un consilier al lui Obama, David Axelroid, a declarat ca, asa cum se astepta, Palin a dat dovada de talent in comunicarea cu publicul, folosind un limbaj familiar. El a adaugat insa ca important este cine s-ar descurca mai bine sa imbunatateasca economia americana, Obama sau McCain. "Cred ca este dragut sa ti se faca cu ochiul, dar mai dragut e sa primesti un cec, iar asta ii intereseaza cel mai mult pe oameni", a declarat el dupa dezbatere la Universitatea din Washington.

Strategul democrat Liz Chadderdon a declarat ca Biden a fost minunat si ca a dovedit ca poate fi vicepresedinte, dar ca si Palin a fost bine pregatita pentru confruntarea televizata. "Cine a pregatit-o pentru dezbatere, a pregatit-o bine", a spus Chadderdon la telefon. "Cred ca a fost buna. Putea avea o prestatie mult mai rea."

Dornica sa faca uitate momentele stanjenitoare de care Palin a avut parte in ultima vreme, tabara lui McCain a rasuflat usurata dupa dezbatere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.